Produktutvärdering

Jag har tänkt börja med en ny kategori som heter Produktutvärdering där jag kommer att utvärdera utrustning till både häst&ryttare som jag provat. 
Jag tänkte börja med mina Dyon Original shortchaps.
Jag har nu haft dessa chaps i över 6 månader. De har verkligen nått upp till mina förväntningar! Ska du köpa ett par chaps köp Dyon så enkelt är det. De är väldigt mjuka så de ger inte så jättemycket stöd som tex ridstövlar men de är väldigt bekväma. De är lätta att ta på och dragkedjan är rejäl och krånglar inte. Jag har tidigare haft mycket problem med just chaps antingen har dom varit jättesvåra att få på eller så har dragkedjan gått sönder.
Bild lånad från googel.
Glöm inte frågestunden! http://kingsempire.blogg.se/?tmp=27105158

Mobilblogg

Statar om ungefär en timma :D Är supper taggad nu. Ska ta denna klass som en uppvärmingsklass.
Hoppas vi står där idag igen!
Glöm inte frågestunden! http://kingsempire.blogg.se/?tmp=27105158

Bilen i 5 timmar -.-

Nu sitter jag i bilen. Kommer få jätte ont i rumpan och sitta ner i 5 timmar -.-
Men jag tor det är värt det också eller jag hoppas det.
Empe har skött sig jätte bra hittills. Vi kommer att stanna efter halva vägen och kolla så allt är bra.
Finaste

Nästa vimmerby

Nu bär det av mot vimmerby!
Nu ska jag åka till stallet och rida och sedan packa in allt.
Empe är toppen fin och i topp form :D
Önska mig lycka till!


Föra tävlingen

tack Josefine!

Tack josefin för det fina inlägget! Lycka till ed sam ni kommer komma långt!
Nu åker jag och mamma och hämtar transporten sen åker vi och handlar lite. Sen blir det stallet.
Kommer upp bilderna senare ikväll.
Imorgon kanske det kommer något enstaka inlägg. Ska be att någon mer än josefin gästbloggar.


Från i vintras... Gammal. Fotade av filippa: Hoppar.blogg.se <--länk---<

Tidsinställt

Josefine gästbloggar!

Hej på er, alla Elins läsare!

Elin bad mig att skriva ett litet gästbloggsinlägg, självklart ställer jag upp. Det ni nu ska få veta är lite kort om mig, min nuvarande fantastiska ponny och även lite annat smått och gott ;)

Mitt namn är iallafall Josefine Åberg, jag är en av de tjejerna som driver bloggen dressyrponnisarna.blogg.se tillsammans med Ebba! Vi har inte haft den bloggen så himla länge, dock har vi legat på blogg.se's första sida och det går bara uppåt! Innan den bloggen har jag haft massa andra!

Mina föräldrar är skilda, men jag har en mamma, en pappa, en bonuspappa, två syskon. Storebror Victor och lillasyster Julia (Julia är dock bara ett halvsyskon, vi har endast samma mamma. Men hon känns som ett helsyskon!).

Nu när skolan drar igång igen, så börjar jag i 8an. Är alltså 14 år, född 1997. Då kommer all min tid läggas på skolan, och såklart min fina ponny! Ska även försöka hinna vara med mina kompisar så ofta jag bara kan.



Den 1 maj 2011 så kom min underbara stjärna hem till mig. Innan honom hade jag en fantastisk b-ponny vid namn Säbys Goodness (Nessie) som lärde mig allt! Vet inte vart jag hade varit utan henne, dock blir det alldeles för långt inlägg om jag ska berätta om henne. Hade henne hela 4 år, jag var 10 år när jag fick henne.

Iallafall, mitt hjärta som kom till mig 1 maj iår, heter Samson och är 13 år (född 1998). Han är en leopardtigrerad fux import Tyskland! Det är dressyr vi satsar på, och tränar för att komma så långt vi bara kan. Med tidigare ägare har han gått FEI dressyr, LA hoppning. Med mig har han endast gått LB dressyr och LD hoppning med tanke på att jag inte haft honom alls länge. Nu på sommaren går han även ute på bete och vilade helt i lite mer än en vecka. Nu är han nästan helt igång igen!
Samson är en helt underbar kille med ett härligt psyke, han är så himla personlig, så unik. Det finns ingen ponny som honom! Han gör verkligen varje dag speciell. Alltid hittar han på något nytt, men han gör aldrig något dumt. Det finns inte i hans värld! Världens goaste är han, en riktigt bästa vän. Min bästa vän, mitt hjärta, mitt liv, min andra halva ♥ Han älskar verkligen att bada! Även att hoppa, blir aningen stark då hahah ;) Sen älskar han att träna och blir glad av att få arbeta. Han är så samarbetsvillig och vill alltid göra sitt bästa!






Detta är då min lilla snygging, vårat långsiktiga mål är SM ponnydressyr och godkända resultat på dom högsta dressyrklasserna för ponny :)

Vill ni följa våran utveckling till toppen, samt läsa mer om oss? Klicka då HÄR!

Tack för att jag fick gästblogga här Elin, du är en super duktig ryttare med en såå fin häst! Lycka till med allt vännen :)

/Josefine

Frågestund

Tänkte ha en frågestund nu medans jag är borta.
Fråga vad som helst hur mycket som helst.
  • Tips på olika fråger:
  • Om Empe
  • Om mig
  • Om hans utrusting
  • Om min utrusting
  • Personligt
Jag svarar på allt. Frågestunden slutar på onsdag så fråga nu! :D
Fråga på nu!


Bild fotad föra sommaren.

imorgon toppen dag

När jag åker hem till mamma imorgon kommer ni få hur mycket bilder som helst :D
Gick med Empe runt hotellt idag.

Imorgon kommer det vara en supper dag men massor att göra.

Det jag ska köpa imorgon är:

  • Köpa B-vitamin
  • Vätskeersättare till empe
  • hovfett
  • Svampar
  • Nosludd
  • Nummer lappar

Det jag ska göra är:
  • Frisera empe
  • Jobba lite med bommar
  • smörja hans hovar
  • tvätta
  • smörja en del saker
  • packa lite och fixa transporten
  • packa till mig själv
Kommer bli en toppen dag


Så söt du är

Empe 25/7

Jag tag med mig kameran till stallet idag men sen nu när jag kommer hem så funkar det inte. Det kan vara för jag är hemma hos pappa nu och den datorn jag har här har jag inte laddat ner ett pogram man måste ha :P Kom på det. Red i ridhuset idag och det gick toppen! Red lite dressyr men inte så hårt. Mucket volter och skänkelviknigar så han blev jätte mjuk i sidorna.


Men..... Ni kanske såg sommarbilderna som Caroline har fotat. Det var ett tag nu men Carro har varit lite seg på att ladda upp dom av olika orsaker. Men nu är dom här.
igår köpte jag och pappa Balsam till empe för att ha i hans svns. Jag tycker inte att man ska slita och dra i svansarna för dom blir så himla tunna. Jag brukar borsta Empes svans ungefär en gång i veckan. När jag gör det tar jag alltid i balsam så underlättar när man borstar. Jag tänkte testa ett nytt balsm i svansen som blev barnängen. Det funkar att ha i såna här balsam men men man ska inte ta dom på svansrotten.
Tänkte testa det på onsdag till meetingen.

Imorgon ska empur gå i skritten 30 minuter hade jag tänkt. Ska åka in till stan och träffa min syster imorgon så det passar ganska bra.
Finaste empe ♥

Sommarbilder



































































/Caroline

dagens hoppning

Gick super att hoppa idag. Vi hoppade lite framhoppning/bana. Fick jätte mycket hjälp om just anridingen med honom. Hoppade senare en bana på LB hjöjd alltså 100 cm.
hade först tänkt vissa starlistorna tilll vimmerby men sen när jag tittade på dom så var det 20 sidor.
Får bli en annan gång.
Imorgon is tallet hade jag tänkt att rida lite dressyr men inte alls hårt.
Hade tänkt gå inn i ridhuset lite och träna för det är så himla dammit på banan.
Imorgon LOVAR jag verkligen att jag ska ta med mig kamerna. Ska ta jätte mycket bilder så det kommer lite nya i arkivet :)

super taggad....

Ska hoppa Empe idag tänkte jag. Tänkte hoppa bana så jag är väll förbered till Vimmerby.
Är hur tagad som helst tills dess. Vi åker ju dan innan allstå på Torsdagen. Om vi hade åkt på fredagen så hade vi åkte 04.00 på morgonen :P
Ska be att pappa filmar när jag hoppar så ni får det.

börjar om på allt nu...

Har inget att säga om bloggen just nu. Men kommer komma igång snarast....

Undrar ni över något?

Fick ett jätte bra tips av Dressyrponnisarna om en mail!
Om ni har några frågor eller iallafall få tag på mig på annat sätt än bloggen så skicka iväg ett mail till mig! Kan vara vad som helst! 

Skicka gärna en kommentar om att du mailat ifall du har det (du kan vara anonym såklart om du inte vill att någon annan ska se att du mailat..) så vi vet om det, då vi inte kollar mailen varje dag!

Mailen heter iallafall [email protected]

Bara att maila på, jag svarar på alla mail!



"Hölö Tävlingen"

Dagens tävling gick inge bra. Aldrig mer åka till Hölö vet jag i allafall. Fick et stopp i LC för hindret var lamiegörnt med våger och Empe hatar våg hinder. Men annars var han fin men väldigt stressad. LB så var jag ute sluten men det var samma där han var jätte trött och trött i benen efter som det var så hårt.

Men sen sammanfattning om Hölö Ridklubb
Parkering: Parkeringen var bra, det fanns mycket utrymme. men på gräs.

Framridning: Det gick inte att rida fram någon stans. Man skrittade först utomhus, med sen fanns det inget ställe man kunde trava på och galoppera. Det fick max vara 5 st inne på framhoppningen och där var det inte så lång tid att hålla på och trava och galoppera, så det skulle varit något ställe där man kunde värmt upp lite mera.

Framhoppning: Den var också den sådär. Det var trångt och både för och efter hindren fanns det inte så mycket yta. Sen var den väldigt liten och väldigt hård.

Banan: Den var väldigt smal och lång och väldigt väldigt hård. Det var stora tunga bommar men lite titt hinder var det ändå. Det var väldigt konstiga svängar tyckte jag och väldigt mycket bågar.

Personalen: Det var väldigt många inne på banan och alla stod vid samma hinder. Vid ett hinder kunde det stå 5 personer. Empe hatar ju som sagt när det står folk vid hindrerna så det var inte så bra.

Cafeterian: Cafeterian var jag inte inne i så jag vet inte riktigt hur den var men risig var den.

Publik: Det var lagom mycket publik och det fanns lagomt om sitt platser.

Resultat av "Hölö tävlingen" : Det blir 3 poäng av 10 till tävlingen.
Bilder kanske kommer sen

ÄR med och tävlar om.....

jag är med och tävlar om:

Bloggdesign
MenyDetaljer
Kodning
Bakgrund

På Idas och Vilmas blogg (LÄNK)

RSS 2.0