Dagens ridpass

Empe ville bara springa idag och inte göra något annat. Red ut på honom som vi ska typ bara göra nu i två veckor fram över.  Men imorgon ska han nog få skrittas ut på så han får som en liten vila.
Men snart ska vi kanske ut på en tävling igen :D
Den 14 maj. Så det är kanske snart. Men hoppas verkligen på det.

Igår och idag (dagens ridpass)

Igår:  Gick jätte bra att hoppa igår. Vi gjort mycket att vi skulle kunna få hästen på våra hjälper. Han var super fin och verkligen lyssnade. Men vi hoppade som sagt ganska lågt för han måste få börja det lite lugnt. För från att typ har travat till nu och bara köra hårde träning. Men nu när ... ...... är borta så ska kan bara få ridas ut på så han får ha det lite med roligt.

Idag: Rider inte idag

Älskar bilderna

Tävling igår

Tävlade igår med Empe på Siggesta. Det som sagt bara KM så jag tog det lite lugnt.
Men första klassen var en LC. Gick det väll sådär fick två stopp för han tyckte att blommorna på hindret var super läskigt.
Men sen löste det sig som tur var...
Andra klassen gick super bra var också en LC. Han var super fin och hoppade jätte bra. Men jag måste verkligen lära mig att inte släppa honom mot hinder att jag måste håla om hela vägen till hindret. men han var iallafall super fin, men vi kom precis utanför placering. men jag satsade ändå inget så det gör inget.
Från igår. min fin fina ponny

Utvärdering av pontus kursen.

Utvärdering av pondus kursen.
Dag 1: Gick super bra han lyssnade jätte fint. Vi hårde mycket på med att man skulle kunna variera hästens storlek på galoppen. Han lyssnade jätte fint och jag fick verkligen till det. MEn vi hoppade också på volt med fyra små hinder så vi skulle kunna ha koll på yttersidan av hästen.  Han var jätte fin hela passet.
Dag 2: Gick inte lika bra. Vi fick några stopp här och där. Men jag måste börja driva honom mer framåt och verkligen holka i tygeln tills han är i luften. MEn jag fick jätte mycket hjälp och tips om hur jag skulle göra och det funkade verkligen. Men han kommer någon gång i maj också så då ska jag hoppa för honom igen. Han är någon jag verkligen tipsar om han är grym!


Dom här bilderna är från Filippa Ramberg.
(LÄNK)




Idag: Joggade jag bara igenom honom så han inte skulle bli stel. Tog det väldigt lugnt och försiktigt. Imorgon blir det rida ut.

Träning för Pontus

Åker nu till stallet för att sen åka till Siggesta för att träna för Pontus Westergren.
Uppdaterar sen om hur det gick.

Sorry

Förlåt att man inte har bloggat men jag har inte haft lust.
Men på tävlingen på söder by så gick det väll sådär. Tävlingsplatsen i säg vad hemsk. Dom hade igen ordning och hade inte koll på något. för mig och empir så gick förklassen super bra. Men lagklassen gick inte lika bra. fick två stopp men det var för att han blev så pigg och då släppte jag min skänkel och då blev det inte så bra. Men annars var han super fin.
Men jag ska träna mera jag har ju ändå bara ridit honom i ungefär två månader.
Ska träna väldigt mycket på lydnad och tempo.
Imorgon ska jag rida lite dressyr på honom ska rida för Pontus torsdag, fredag. Ska bli jätte kul. MEn imorgon ska jag som sagt rida dressyr och lydnad. Ska även fixa lite i stallet.
Ni får alla bilder imorgon för det funkar inte att ladda upp :/

Fixar dag till imorgon

Ja imorgon är det tävling. Allsvenskan div III på söderby ryttarförening. Har fixat allt idag i stallet så det blir toppen.
Först när jag kom till stallet så stod Lina och rakade Empe för han är så himla lång hårig. Sen red jag lite på utebanan bara ställde igenom honom i sidorna. Sen var det raka vägen in i duschen med honom. schamponerade honom jätte noggrant för han var så himla skitig. Tog sen en liten promis med honom i det fina vädret så fick han gå nacken så han torkade lättare. Smörjde alla saker sen så det blev toppen fint :d Men önska mig lycka till imorgon så slänger jag in ett inlägg imorgon.

Hit ska vi imorgon :D


Utrustning och min ridning igår

Ja okej nu kör vi.

Hoppade Empe igår och det gick verkligen inte bra. Han var inte på hopp humör och jag blev bara jätte arg. Men det glömmer vi. MEn han var så himla trött och seg. Men vi har ju ett bett på empe när jag hoppar bana för han blir så stark. Men då har vi ett Pelham men han knäpper av bara men vi ska försöka att gå tillbaka till det vanliga tre delade men vi måste få mer lydnad på honom. Men här är en jätte bra text som jag tog av Ztreliin.
Men han funkar jätte bra på det om det är bana på en tävling för då har ändå så mycket tryck på men vi får se vad som händer.

Länk till ett inlägg som hon skrev om vissa bett
Om ni ska ha ett skarpt bett så tycker jag att ni ska välja kimbelwicket före detta. Det borde räcka. Detta har ungefär samma effekt som kimbelwicket fast skarpare då skänklarna är lägre. Det kan ge följder till att hästen knäpper av i nacken, går bakom lod osv. Men det är med fel hand! Ryttarens hand påverkar alltid bettets inverkan på hästen. Men enligt mig borde ett kimbelwick räcka långt om man vill ha ett skarpare!
Men på söndag så är det ju andra gruppen i Allsvenskan och då var det ju meningen att jag skulle hoppa Snowflake men så blev det inte. Snowflake har ju fyllt sju så måste han sjuårsmätas och det har han inte gjort så då ska jag hoppa Empe istället. MEn det kan nog bli roligt det är ju ändå så himla lågt så det är toppen.
Men idag blir det igen röding för mig och Empe men ska små hoppa lite på fredag för hans ägare så ska vi fixa till lite olika saker. Men kanske slänger in ett inlägg sen.

Tips

Cheval ridport har ett supper erbjudande på Boston Damridbyxa Microfiber - Equiline.
Tycker själv att dom är jätte snygga men inte min typ.


Klicka på bilden så kommer ni till hemisdan och dom.

Dagens ridpass

gigår för jagbloggade inte och då bloggade jag inte men ska göra en sak så ni fattar det :)
MEn idag red jag och det gick toppen. Red ut på honom och galopperda en del han va fin. Men det blåste ju hur mycket som helst han blev ganska rädd vissa gånger och hoppade till men det gör inget. Bloggar mer sen.


                                            Gammal
Nya bilder komer snart 


Dagens ridpass på runsten

Gick inge bra på hoppningen idag. Vi hoppade bana men sista rundan gick bra. Men han är så jävla stark och han är rädd om han stannar så det blir jätte svårt. Vad jag än gör ur lugn jag än e så blir det bara fel :( Men jag har ju inte ridit honom så länge så jag får väll ta det som det kommer och hitta mer knappar på honom.
Men vad vill ni att jag ska blogga om?



Fina empe och hans ägare

Svar på kommentar

Sarah - Elit med Flit om Runsten:
Vilken tränare?
Grymt fin blogg Elin, vem gjorde headern?
Säg till nästa gång du åker på en pay and jump på runsten. Det är ju min hemma klubb, så jag kommer hålla till väldigt mycket där, då kan jag hjälpa dig kolla när du t.ex. får gå in på framhoppningen:)

Jag Tränar för Per Dahlgren. Men han brukar ha träningar på fågelbro men vi åkte ditt istället.
Ja det får du jätte gärna göra. Vi kanske kan ses någon dag?
Kram

Svar på kommentar

Tilda om Runsten:
Vad roligt att du rider honom! Det visste jag inte, jag har flyttat min häst från fågelbro till siggesta nyss så :)

Svar: Han är jätte rolig att rida och super mysig. Hoppas du trivs på
Siggesta det är ett grymt stall.

Runsten

Imorgon blir det träning på Runsten så upp tidigt och vara där vid nio. Är ledig imorgon

King´s Empire Och Elin Karlsson följ oss mot eliten

Välkommen till min nya blogg där jag kommer skriva om kings Empire som jag rider 4/5 dagar i veckan. Har inte ridit honom så länge men i ungefär i 2 månader. Kommer bli väldigt mycket mera.
Empe är underbar att rida är snäll i all hantering. Han är en hopp ponny född 98 och tävlat upp till LA med tränar på 100-130 m.

Kings Empire: kings Empire är född 1998 och importerad från Irland. Har Tävlat upp till LA med sin ägare men är nu 20 år så hon kan inte rida honom. Men dom vill inte sälja honom därför får jag rida honom. Han är snäll i all hantering. Har super fina gångarter och kan allt. Dom köpte honom när han var 5 år från Irland och var helt galen. Hon har gjort ett supet jobb med honom och lärt honom allt. Kommer komma mer om honom senare i tiden.

Elin Karlsson: Jag är tolv år och fyller tretton i april. Har fått denna äran att rida Empe som han kallas. Jag själv har bara ridit B-ponny i mina dagar så det är ganska stort att gå från B-ponny till D-ponny. Har tävlat upp till LB på B-ponnyn som heter Snowflake. Jag är en på pigg och kladd tjej som älskar att vara i stallet. Om jag inte är i stallet är jag i handbollshalen eller med mina vänner.

Hoppas ni kommer att gilla min blogg om min och Empes framtid tillsammans.


King´s Empire


Hans ägare ... ......


Elin Karlsson

RSS 2.0